Algemeen

Het Jeugdkampeerterrein Lunteren is omgeven door bosgebied en is uitermate geschikt voor ‘back to basic’ kamperen. Het omliggende bos is in eigendom en beheer bij de Stichting Het Luntersche Buurtbosch. Het Luntersche Buurtbosch was in 1912 de prachtige, groene erfenis van notaris Van den Ham aan De Stichting Het Luntersche Buurtbosch voor het dorp Lunteren met de opdracht “ de toekomst van het Luntersche Buurtbosch te verzekeren ten voordele en ten nutte van het dorp Lunteren”.    

Het Jeugdkampeerterrein zelf bestrijkt zo’n 5,5 hectare en is onderverdeeld in drie kampeerterreinen, een ruig speelterrein en een kampvuurkuil. Op de drie kampeerterreinen kunnen afzonderlijk 150 – 200 personen ruim kamperen. Er mogen uitsluitend tenten op het terrein worden geplaatst (dus geen caravans of campers). Het naast het kampeerterrein gelegen clubgebouw van Scouting Lunteren kan, op aanvraag, in combinatie met het terrein worden gehuurd. Neem voor de huur van het clubgebouw, Het Houten Hes, rechtstreeks contact op met Scouting Lunteren.

Elk kampeerterrein beschikt over een eigen toiletwagen, met vier toiletten en washok. De toiletten en washokken hebben verlichting en er is (beperkt) elektriciteit beschikbaar voor het terrein. Bij kamperen hoort natuurlijk ook een kampvuur! Op het kampeerterrein is een grote kampvuurkuil waar je heerlijk met z’n allen om het kampvuur kunt zitten. Bij meerdere groepen op het terrein dient het gebruik onderling afgesproken te worden.

Beheer
De Stichting Jeugdkampeerterrein Lunteren beheert al sinds 1982 het Jeugdkampeerterrein. Het hoofddoel van Stichting Jeugdkampeerterrein Lunteren is het Jeugdkampeerterrein in stand te houden voor eenvoudig kamperen door jeugd en jongeren met de nadruk op natuurbeleving. Het bewuste bosperceel levend houden door erin te spelen, bijzondere momenten te beleven, met respect om te gaan met de natuur, het terrein op een duurzame verantwoordelijke wijze te onderhouden, met als uiteindelijke doel dat het nog vele jaren beschikbaar is voor jeugdgroepen.

We heten jullie graag van harte welkom op het Jeugdkampeerterrein!