Activiteiten

In de omgeving van het Jeugdkampeerterrein is veel leuks te beleven! Op deze pagina geven we je een aantal suggesties voor leuke, sportieve en/of educatieve activiteiten in de omgeving.

Het Bosbad
Ongeveer 500 meter van het Jeugdkampeerterrein ligt het Bosbad. Een zwembad, waar het altijd gezellig is. Een ruime speel- en zonneweide en een snoep- & snacktoko ontbreken niet. Gebruikers van het Jeugdkampeerterrein kunnen tegen een speciale entreeprijs gebruik maken van de faciliteiten (o.a. een verwarmd diep bassin en warme douches).

Uitzichttoren ‘De Koepel’
De Koepel is een uitzichttoren annex museum over de geschiedenis van Lunteren. Bij mooi weer heb je uitzicht tot de Utrechtse heuvelrug. Er wordt een kleine toegangsprijs gehanteerd, voor groepen wordt een speciale toegangsprijs gehanteerd.

Museum Oud Lunteren
Het museum wordt beheerd door de Vereniging Oud-Lunteren. De vereniging beschikt over een grote collectie foto’s en ansichtkaarten over Lunteren en heeft veel voorwerpen in bezit, die tijdens wisselende exposities worden getoond. In de vaste expositie wordt een beeld gegeven van de historie van Lunteren.

Molen de Hoop
Molen de Hoop staat aan de Dorpsstraat in Lunteren. Molenaar Eep Top laat je de molen graag zien en vertelt graag meer over het gebruik ervan. De molen draait in de regel op de 1e en 3e zaterdag van de maand van 10 tot 16 uur.

Middelpunt van Nederland
Vermoedelijk was deze plaats vroeger een gerechtsplaats. Verder werd het gebruikt als plaats om de tijd te kunnen ‘lezen’ aan de stand van de zon. Daartoe zijn er in 1991 weer een aantal stenen neergelegd om de vroegere situatie na te bootsen.

Het Wekeromse Zand
Het Wekeromse Zand is een prachtige zandverstuiving. Het wordt beheerd door het Geldersch Landschap. Een ideaal terrein om een mooie wandeling te maken. Vanuit de wildobservatiepost kun je, met een beetje geduld, wild (bijvoorbeeld Reeën, Moeflons, Dassen en Vossen) observeren. De wildobservatiepost is bereikbaar vanaf de Vijfsprongweg.

IJzertijd boerderij
In 2011 is er een ijzertijd boerderij gereconstrueerd aan de rand van het Wekeromse Zand. In deze omgeving zijn veel archeologische vondsten gedaan. Naast de ijzertijd boerderij kun je ook de zogenaamde Celtic Fields zien liggen.

Survivalteam Ede
Survivalteam Ede is een buitensportorganisatie met ruime ervaring op het gebied van survivalactiviteiten! Op hun locaties verzorgen zij voor jong en oud survival activiteiten zoals: boogschieten, kratje stapelen, klimmen op de eigen klimtoren, teambuilding, survivalparcours, GPS wandelroutes, ATB fietstochten en Outdoor Lasergame. Gezellig, gevarieerd, professionele instructeurs en betaalbaar.

Wandelen
Natuurlijk kun je zelf te voet het Luntersch Buurtbosch ontdekken, maar je kunt ook een wandeling maken met een een gids van de Jac. Gazenbeekstichting. Door te wijzen op het mooie en waardevolle van de natuur en cultuur van de Veluwe wil de stichting beleving en bescherming ervan als het ware uitlokken. De relatie tussen de mens en zijn omgeving staat hierbij centraal. Een gids laat je de mooiste plekjes van het bos zien en vertelt daarbij ook verhalen over de geschiedenis van het bos.

Pijl en Boog Ede
Archery tag op je eigen locatie (ook op het Jeugdkampeerterrein!) zo lang als je wilt. Met de Larp pijlen kan je veilig op elkaar schieten. Door de veiligheidsmaskers en de zachte pijlen hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken. Deze variant is weer eens wat anders dan paintball en spannender dan lasergame. Je kan dit spel spelen op je eigen terrein. Deze archery tag pijl en boog set geef je gegarandeerd een spannend en uniek programma voor jouw activiteit! Kijk voor een indruk van de activiteit eens naar dit filmpje.